Son zamanlarda doktor asistanı olmak için gereken tüm maddeler merak edilmeye başlanmıştır. Günümüzde en çok değer verilen ve önemli mesleklerden biri doktordur. Doktorlar ve yanlarında insanlara hizmet veren hemşireler ve çalışanlar bizler için çok kıymetlidir. Çünkü sağlık alanında insanlara hizmet vermek ve insanlara her koşulda yardımcı olmak son derece taktir edilir bir değerdir. Peki sizler hiç Doktor Asistanlığı kelimesini duydunuz mu? Eğer sizlerde bu meslek hakkında bilgi sahibi olmak ve araştırmak istiyorsanız doğru yerdesiniz.
Doktor Asistanlarının Görevi Nedir?
Son zamanlarda bu meslek hakkında çok fazla soru geliyor ve insanlar daha çok merak etmeye başlıyor. Bundan ötürü size bu konuda bilgi vermek ve aklınızdaki bütün soruları gidermek için bu makalemizi hazırladık. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan konumuza giriş yapalım ve bütün detayları inceleyelim.
Doktor Asistanı
Hastanelerde yada özel polikliniklerde çalışarak doktora her konuda yardımcı olan kişilere doktor asistanı denmektedir. Genel anlamda yaptıkları bütün işler doktora her türlü konuda yardımcı olmaktır. Bu yüzden meslek isimlerinin içinde asistan kelimesi geçmektedir.
Doktor Asistanı Ne Kadar Kazanıyor?
Diğer bir merak edilen konu ise bu mesleği yapan kişilerin ne kadar maaş aldıklarıdır. Sizlere daha iyi bir bilgi aktarımı yapabilmek için bu mesleklerin güncel maaşlarını araştırdım. Yaptığım araştırmalar sonucunda en düşük maaş alan doktor asistanının 5.500TL , en yüksek maaş alan asistanın ise 15.000 TL aldığını gördüm.
Doktorun Asistanları Ne İş Yapar?
Doktor asistanları ne iş yapar? İşte size bu soru altında bir başlık oluşturmak istedim. Her meslek paylaşımı yapıldığında insanların aklına bu tarz sorular gelmektedir. Oldukça merak edilen Doktor Asistanlarının ne iş yaptığını gelin birlikte incelemeye başlayalım. Bunlar sırası ile şu şekildedir;
- Muayene olmak için gelen hastaları yönlendirme yaparlar ve isimleri düzenlerler.
- Hastaların bütün işlemlerini doğru ve eksiksiz bir biçimde tamamlamaya yardımcı olurlar.
- Muayene olmak için bekleyen kişilerin bekleme alanlarını temiz ve düzenli tutmak için çalışırlar.
- Randevusu olan hastaların giriş ve çıkış saatlerini ayarlarlar. Muayenesi biten kişilerin tedavilerini ve ilaçlarını nasıl kullanacakları hakkında detaylı bir anlatım yaparlar.
- Polikliniklerde bulunan defterleri düzenler ve takip altında tutarlar.
- Muayene odalarını düzenli olarak kontrol ederler ve eksik bir malzeme olduğunda bunun temini ile ilgilenirler.
Yukarıda yer alan maddeler tamamen doktor asistanlarının görevleri arasındadır. Yani aslında çok merak edilen “ne iş yaparlar?” soruna detaylı bir cevap vermiş olduk. Eğer bu mesleğe bir ilginiz varsa ve yapmak istiyorsanız, belirttiğimiz bütün maddeleri okuyarak kafanızda bu mesleği detaylandırabilir ve kararlarınızı ona göre değiştirebilirsiniz.
Doktor Asistanı Olmak İçin Gerekenler
Doktor asistanı olabilmek için öncelikle daha önceden belirlenmiş kriterlere uygun olmanız gerekmektedir. Sağlık Meslek Liselerinde Tıbbi Sekreterlik Bölümü yada Anadolu ticaret üzerinden Tıp Sekreterliği bölümlerinden başarılı bir puan ile mezun olmanız gerekmektedir. Pratik ve teorik olarak iyi bir eğitim aldıktan sonra hastanelere başvuruda bulunabilir ve meslek hayatına başlayabilirsiniz.